Internet/Tv

På Skjoldhøjkollegiet har vi et samarbejde med Bolignet Aarhus, som står for leveringen af både internet og tv-signal. Internetforbindelse er en del af huslejen, men er udspecificerede på den månedlige huslejeopkrævning.

 

Tv signal

Adgang til tv-pakken på det enkelte værelse er ikke en del af huslejen, men kan tilkøbes hos udbyder Bolignet Aarhus. På alle A, B og D opgange har man på adgang til fuldpakken via fællesantenneudtaget i væggen.

Bemærk antenneudtaget på fællesarealet kun er beregnet til fælles fjernsyn i opholdsstuen.

For at kunne tilgå alle kanaler kræver, det at dit fjernsyn understøtter formaterne DVB-C og MPEG-4. Har du et ældre fjernsyn, som ikke understøtter overstående, kan det være nødvendigt at anskaffe en digital tv-boks.

Bemærk at der i væggen på værelset er to RJ45 udgange. Det er normalt kun det hvide stik som er aktivt. Se billede nedenfor som er korrekt tilsluttet.

Det anbefales at der bruges et dobbeltafskærmet antennekabel for at undgå indstråling.

De forskellige tv-pakkers indhold kan ses her: http://bolignet-aarhus.dk/fileadmin/user_upload/DOX/TV/Bolignet-Aarhus_TVKanaloversigt.pdf

Info om priser og bestilling: http://bolignet-aarhus.dk/internet-tv-og-telefoni/tv/

Kanalsøgning:

De fleste nyere fjernsyn understøtter automatisk kanalsøgning. Der skal indtastes netværks-id: 100 ved kanalsøgning.

Manuel kanalsøgning

Frekvens: 306 Mhz eller 306000 Khz

Symbol Rate: 6875 kilosymbol

QAM: 64 QAM modulation

 

Internetforbindelse

Der er adgang til internettet via et RJ45 (alm. Internetkabel) udtag i væggen. Ønsker du at kunne gå på internettet trådløst eller have flere enheder på kræver det egen router. En router kan købes i de fleste elektronikbutikker.

Alle lejemål er som udgangspunkt udstyret med bredbåndshastighed på op til 250 Mbit/s i download og 250 Mbit/s i upload. Bemærk der kan være forskellige forhold som påvirker den hastighed du måler. Ønsker du at teste hastigheden, skal de gøres med en kablet forbindelse direkte fra stikket i væggen og til din computer.

Ønsker du at kunne modtage 250/250 Mbit/s kræver det en router med indbygget gigaswitch (10,100,1000).

Til at teste din internethastighed, kan du benytte www.speedtest.net

Bemærk at der i væggen på værelset er to RJ45 udgange. Det er normalt kun det hvide stik som er aktivt. Se billede nedenfor som er korrekt tilsluttet.

Bolignet Aarhus kontakt

Telefonnummer 82505050

Email: info@bnaa.dk

Hjemmeside: bolignet-aarhus.dk

 

Åbningstider:

Mandag-fredag 10-19

Lørdag 12-15

Aktivering af internetforbindelsen

Når du flytter ind på Skjoldhøjkollegiet skal din internetforbindelse aktiveres for at du kan bruge den. Bolignet Aarhus har lavet en guide til hvordan dette gøres. Sådan aktivere du din internetforbindelse